Walt Disney er død

10 facts om Disneys juleshow

Hvad skal du juleaftens dag kl. 16:00? For rigtig mange danskere vil svaret være, at de skal se Disneys juleshow, eller Fra Alle Os Til Alle Jer, som det jo egentlig hedder.

Her kommer 10 facts om det berømte juleshow, du måske ikke vidste…

  1. Showet hedder på engelsk From All Of Us To All Of You og blev første gang sendt i USA i 1958 på tv-kanalen ABC. Disneykoncernen havde siden 1954 lavet et tv-program, hvor Walt Disney hver uge præsenterede klip fra tegnefilm og fortalte om nyheder fra firmaet. Dette var juleudgaven af showet.
  2. Juleshowet blevførste gang vist på DR i 1967 med engelsk tale. Op igennem 70’erne blev showet vist med engelsk tale og helt op til og med 1990, blev showet vist enten 1. eller 2. juledag. I 1991 startede traditionen med at vise juleshowet juleaftensdag kl. 16:00.
  3. I 1979 blev juleshowet dubbet med danske stemmer. Det er de samme stemmer, der stadigvæk bruges, dog med undtagelse af de filmklip, der i forbindelse med genudgivelsen, har fået nye stemmer. Den bedst kendte er nok Ove Sprogøe som Jesper Fårekylling.
  4. Omkring en million danskere ser med hvert år.
  5. I 1970 startede traditionen med at vise et klip fra en ny film, altså det vi kender som “overraskelsen”. Den første film, der blev reklameret for (for vi kommer jo ikke udenom, at det fungerer som reklame for kommende Disneyfilm) var Aristocats. Den har senere fået en fast plads i showet med sangen “Hvem vil ikke gerne være kat”
  6. I slutningen af 90’erne tilbød Disneykoncernen at lave en ny version af showet til det skandinaviske marked, men både Danmark, Norge og Sverige sagde nej tak. Same procedure as every year, James.
  7. Har du set showet tilbage i 70’erne, så husker du måske “Toy Tinkers” som var et klip med Anders And, der pynter juletræ. Chip og Chap generer ham og de ender med at bekrige hinanden, faktisk så meget, at Anders And til sidst bliver bombet i stykker. Det blev for meget for Disney, der valgte at erstatte dette klip med Mickey Mouse, der pynter juletræ. Det ender knap så dramatisk.
  8. Sangen Når Du Ser Et Stjerneskud er gået hen og blevet en julesang, men sangen stammer egentlig fra filmen Pinocchio.
  9. I Sverige har showet været vist hvert år på juleaftensdag siden 1960. Showet hedder Kalle Anka och Hans Vänner Önskar God Jul, og bliver hvert år set af 3-4 millioner svenskere. Det ligger i skarp konkurrence med Melodi Grand Prix om at være årets mest sete program i Sverige.
  10. Juleshowet sendes stadigvæk på amerikansk tv, nemlig på tv-kanalen NBC, men showet er langt fra så stor en succes som i Skandinavien. Derfor er det heller ikke hvert år, at amerikanerne kan se showet.

Kilde: dr.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Walt Disney er død